Συνταγές

Περέκ

Συνταγή για τηγάνι:

Λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι, βρέχουμε 3 φύλλα περεκ και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.

Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη προσθέτοντας στο τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Βάζουμε στην ψημένη πλευρά τη γέμιση της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με άλλα 2 βρεγμένα φύλλα.

Αναποδογυρίζουμε να ροδίσει και η άλλη πλευρά και σερβίρουμε.

Συνταγή για φούρνο:

Βρέχουμε 5 φύλλα περέκ.

Τοποθετούμε 3 φύλλα σε καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα.

Χτυπάμε 1 αυγό με 1 ποτήρι γάλα (αν θέλουμε αντί για αυγό και γάλα χρησιμοποιούμε 1 κουτάκι σόδα) και περιχύνουμε την πίτα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Date

23 Ιανουαρίου 2015

Tags

διάφορες δημιουργίες

Σχετικά με εμάς

Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντώνιου

Χάρτης

Search