Συνταγή για τηγάνι:
Λιώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι, βρέχουμε 3 φύλλα περεκ και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη προσθέτοντας στο τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Βάζουμε στην ψημένη πλευρά τη γέμιση της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με άλλα 2 βρεγμένα φύλλα.
Αναποδογυρίζουμε να ροδίσει και η άλλη πλευρά και σερβίρουμε.
Συνταγή για φούρνο:
Βρέχουμε 5 φύλλα περέκ.
Τοποθετούμε 3 φύλλα σε καλά λαδωμένο ταψί, βάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα.
Χτυπάμε 1 αυγό με 1 ποτήρι γάλα (αν θέλουμε αντί για αυγό και γάλα χρησιμοποιούμε 1 κουτάκι σόδα) και περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.